Fotonyhet

Pieter ten Hoopen på Emmy-galan i natt: ”Let's go”

I natt var det Emmy-galan där fotografen Pieter ten Hoopen var nominerad för sin film ”Hungry Horse: Legends of the Everyday”.

Med orden ”Whatever happens tonight!!!! We made it already!!! Let's go” anlände fotografen Pieter ten Hoopen till Emmy-galan i natt. Han tävlade med sin film ”Hungry Horse: Legends of the Everyday”.

Det var en glad Pieter ten Hoopen som i natt laddade upp en bild på Facebook från röda mattan vid Emmy-galan. Där delades det senare ut priser för bästa tv-produktioner.

Pieter ten Hoopen var nominerad för sitt tolv år långa projekt ”Hungry Horse: Legends of the Everyday”, där han har dokumenterat livet i staden Hungry Horse, USA. En stad med cirka tusen invånare vars vardag består av fattigdom, droger och socialt utanförskap. Men under de tolv år som Pieter ten Hoopen har arbetat med filmen har utvecklingen i staden vänt mot det bättre, vilket är något som också beskrivs i filmen.

På Emmy-galan tävlade Pieter ten Hoopen i kategorin Konst, livsstil och kultur. Men nomineringen räckte inte hela vägen fram. Det var kortfilmen ”Notes On Blindness” som tog hem priset i denna kategori. Vinnarfilmen handlar om en man som är på väg att bli blind.