Utställning

Planket Stockholm 140 meter foto för alla

Bild från Planket i Stockholm 2008.

Fotoutställningen Planket som i slutet av augusti äger rum i Stockholm består av minst 110 meter bilder, men då dessa blev fulltecknade finns nu 30 meter till att skriva upp sig på. Utställningen är till för både proffs och amatörer, så skynda dig om du vill ställa ut!

Planket är en fotoutställning vars form dök upp på Södermalm i Stockholm på 1980-talet. Den kom tillbaka varje år men efter ett tag dog den ut. Nu har dock traditionen väckts till liv och sedan 2007 finns det utställningar med planketkonceptet på flera ställen i Sverige.

I årets upplaga var det från början 110 meter plank som var tänkt att täckas av fotografi, men arrangören har nu lagt till 30 meter så om du vill ställa ut är det här en bra chans. Det är nämligen tänkt att Planket ska vara en utställning för både amatörer och proffs. Alla fotografer får en meter tilldelad sig och får välja hur många och hur stora bilder de vill ha där.

Fotografen och konstnären Christer "Fjellis" Fjellman är mannen bakom Planket.

Totalt kommer minst 110 fotografer att ställa ut och dessa kommer att finnas tillgängliga vid själva utställningen som äger rum den 27e augusti mellan kl. 12-17 på Lilla Mjetens gränd på Södermalm i Stockholm.