Prylnyhet

Pocketwizard Flex TT6 ger trådlös TTL till Canons senaste kameror

Flera trådlösa TTL-system fick problem när Canon lanserade sin 1DX eftersom kommunikationen mellan kamera och blixt hade förändrats. Men nu har Pocketwizard kommit med en sändare som ska fungera smärtfritt med Canons senaste kameror och den ska även gå att uppdatera i framtiden om ett liknande problem uppstår igen.

Pocket Wizard har inte uppdaterat sin Flex TT5 sedan 2009 och har väl egentligen inte behövt göra så eftersom tekniken fungerat. Men sedan Canon lanserade sin 1DX ändrades kommunikationen mellan blixten och kameran och därför har inte de lanserade produkterna efter 1DX fungerat med Flex TT5. Med Flex TT6 löser man det problemet och ser dessutom till att TT6 ska vara framtidssäkrad. Det genom att den kommer att kunna uppdateras med ny mjukvara när så behövs.

I övrigt har Flex TT6 samma funktioner som Flex TT5, det vill säga att den trådlöst kan styra Canons E-TTL-blixtar både manuellt, med automatik, HSS och hypersync. Med skillnaden att den ny kan användas även med de senare lanserade produkterna.

Flex TT6 är både en sändare och en mottagare så för att styra en blixt behöver du två Flex TT6. Om du inte behöver alla finesser i Flex TT6 är den även kompatibel med de flesta andra Pocketwizardprodukter och kan alltså användas även med studioblixtar eller andra blixtar med manuella sändare.

Något svenskt pris har vi inte sett till ännu men i USA kommer priset att hamna på 186 dollar vilket motsvarar ungefär 1600 kronor.