https://www.kamerabild.se/nyheter/postnord-slopar-avgift-for-paket-fran-wish
546070
Nyheter
Nyhet

Postnord slopar avgift för paket från Wish

Totalbetyg

Efter en uppgörelse med e-handelsplattformen Wish så tar Postnord bort avgiften på 75 kronor att beställa paket från dem, det skriver Breakit. Wish ska istället själva ta ut och distribuera momsen till Postnord.

Postnord införde i mars en avgift på 75 kronor på paket som skickats från utanför EU. En avgift som skulle täcka de administrativa avgifter från Postnords sida för att hantera momsen på de inkommande paketen. Efter avgifter infördes så minskade antalet paket som kom till Arlanda – från att vara 120 000-150 000 per dag till en tiondel. De stora logistiska problemen Postnord tidigare haft kan nu vara påväg att lösas, då det nya systemet skulle göra att momsen automatiskt betalades när Postnord skannade paketen. 

Avgift direkt till Wish

En avgift kan dock bli kvar, som är direkt riktad till Wish, men vara betydligt lägre.

Avtalet mellan Postnord och Wish är i stort sätt klart, och nu är det upp till Tullverket att godkänna förslaget, skriver Breakit. 

Wish är den populäraste e-handelsplattformen i Kina för svenskar, andra populära är bland annat Ali Express och Alibaba. Breakit skriver även att flera förhandlingar pågår mellan Postnord och andra e-handelsplattformar. 

Ämnen

167315513313063_1908113029233294