https://www.kamerabild.se/nyheter/prishojning-pa-fujifilms-filmer-och-papper
546482
Nyheter
Nyhet

Prishöjning på Fujifilms papper och film

Totalbetyg

Fujifilm höjer priserna med minst 30 procent över hela världen på sina dia- och färgnegativfilmer.

I januari 2016 meddelade Fujifilm en global prishöjning för flera av sina analoga produkter. Nu är det dags igen.

Fujifilm meddelar nu att de reviderar sina priser för fotografisk film och fotografiskt papper över hela världen. Enligt det internationella pressmeddelandet har Fujifilm över de senaste åren har mött en ökad kostnad av råmaterial och logistik, några konstnader som de försökt lösa genom strukturella förändringar.

Björn Israelson, business manager på Fujifilm Nordic, bekräftar prishöjningen på silverbaserade produkter på grund av de ökade råvarupriserna, för Kamera & Bild:

– Vi tvingas därför justera våra försäljningspriser på fotopapper, film och engångskameror för att matcha dom internationella priserna. Detta kommer ske succesivt under den kommande 12 månadersperioden. Vi har inte fått de slutgiltiga priserna än, berättar han.

Enligt Fujifilms internationella pressmeddelande kan påverkade produkter, starttid för prishöjningen och med hur mycket, variera mellan olika regioner:

"Produkterna negativ färgfilm, diafilm, quick snap-kameror och kontrollremsor beräknas prishöjas med minst 30 procent. Alla fotografiska papper ökar med minst 10 procent. Höjningen kommer att gälla från 1 april 2019 och framåt."

167315513313063_2322553211122605