Prylnyhet

Profoto B1 – nu med high speed sync

Vill du kunna frysa snabb action eller använda kort skärpedjup i dagsljus med dina Profoto B1? Då ska du se till att tanka ner den nya uppdateringen till blixtarna.

Tidigare har High speed sync, eller HSS, bara funnits till små kamerablixtar. Men nu kommer alltså en uppdatering till Profotos bärbara studioblixt B1 som ger den möjlighet till HSS.

HSS innebär att blixten kan användas på snabbare slutartider än kamreans blixtsynktid, som oftast ligger mellan 1/180sekund och 1/250sekund. Det här åstadkommer den genom att skicka ut en snabb följd av blixtar. I en vanlig extern kamerablixt så innebär det här att man tappar mycket styrka och det blir inte lika användbart. I en studioblixt försvinner ochså en del av styrkan men det finns så pass mycket mer av den varan att effekten fortfarande blir väldigt användbar.

Med HSS kan du bland annat ljussätta snabba actionbilder eller använda blixtarna i starkt solljus tillsammans med stora bländaröppningar för kort skärpedjup. B1 med HSS-uppgraderingen kan användas med slutartider upp till 1/8000 sekund. Uppgraderingen fungerar med både Canon och Nikon.Här kan du ladda ner uppgraderingen, om du har ett konto hos Profoto.