Prylnyhet

Profoto Connect Pro – sändare som synkar med blixt och mobil

Profoto arbetar vidare med sin AirX-teknik och nu har de lanserat en ny sändare som gör att du kan synka dina blixtar med mobilen och kameran samtidigt.

Profoto har lanserat en ny generation av trådlösa sändare som kallas Connect Pro. På många sätt fungerar den som de gamla sändarna, det vill säga att den kommunicerar med blixtarna vilket ger dig möjligheten att styra dessa antingen genom TL eller manuellt. Du kan placera blixtarna i grupper och därmed styra flera åt gången.

Det som är nytt med Connect Pro är att du nu dessutom kan spegla din information till appen Profoto Control. Där kan du även styra blixtarna via appen (som finns till både Ios och Android). Det här sker genom att Connect Pro använder sig av Profotos AirX-teknik (sändaren fungerar även tillsammans med blixtar som har Air). Det gör att du kan välja hur, var och vem som ska styra blixtarna. Det måste inte ske från kameran eftersom du kan styra dem via appen istället, samtidigt som kameran och dess monterade sändare är det som utlöser blixtarna.

Det finns två varianter av sändaren, dels en som är universell, det vill säga fungerar för alla kameratillverkare (i stort sett), men då får du inte möjligheten att använda TTL eller HSS (high speed sync). Den kommer också i märkesspecifika versioner vilket ger dig både automatik och höghastighetssynkning.Batteritiden ska också vara förbättrad jämfört med tidigare sändare.

Priset hamnar på cirka 4195 kronor.