Bransch

Profoto inleder samarbete med Huawei

Dagen efter lanseringen av de nya C1 och C1 Plus avslöjas att Profoto har ingått i ett samarbete med mobiltelefontillverkaren Huawei. Bland annat kommer Profototeknik att finnas i den kinesiska tillverkarens senaste modell.

Dagen efter lanseringen av Profotos nya mobilfotoblixtar C1 och C1 Plus, visar Profoto att man menar allvar med sin satsning på mobilfotografi. Vid lanseringen av den kinesiska mobiltelefontillverkaren Huaweis lansering av sin senaste telefon Mate 30 Pro meddelar Profoto att de har startat ett samarbete med Huawei.

Samarbetet innebär bland annat att telefonen innehåller tretton olika lösningar med väntande patent från Profoto. Men också att de nya Mate 30-modellerna ska kunna användas tillsammans med Profotos nya C1 och C1 Plus, som vid lanseringen endast fungerade tillsammans med Apple-telefoner.

Huawei har varit omdiskuterat den senaste tiden på grund av det amerikanska handelsembargo som ligger på Huawei, som i sin tur baseras på anklagelser om att Huawei använder sina produkter för att samla in data om användare till den kinesiska staten. Embargot är det som gör att de nya mobilerna inte kommer att ha tillgång till Googles appar. Vill du läsa mer om Huawei Mate 30-modellerna kan du kika in på vår systersajtMobil.se.