https://www.kamerabild.se/nyheter/program/9-tips-som-gor-ditt-lightroom-classic-supersnabbt
547519
Program
sant
programvaraPlus

9 tips som gör ditt Lightroom Classic supersnabbt

Totalbetyg

En favorit – det digitala mörkrumsprogrammet Lightroom Classic. Men för många är det inte helt smärtfritt, och programmet känns ibland som sirap. Därför har vi samlat de bästa tipsen för ett snabbare Lightroom Classic.

Adobe gör många bra saker. Men ibland också långsamma saker. Det är i varje fall mångas upplevelser av Lightroom, om inte nu, så i varje fall för tre år sedan. Under 2017 arbetade nämligen Adobe hårt med sin stora uppdatering av programmet och utlovade bättring: testpersoner till programmet menade att prestandan var en av de viktigaste faktorerna att förbättra för Adobe, något de också tog till sig när de designade om motorn till »nya Lightroom«, samtidigt som det klassiska Lightroom blev just »Lightroom Classic« och en ny, mer avskalad version fick namnet »Lightroom«.

Men för många är det fortfarande desktop-versionen Lightroom Classic som gäller, många gånger för att det finns som ett installerat program på datorn, man vet var man har det, man är van vid dess arbetsflöde, och har tillgång till alla verktyg. Dessutom har många byggt upp stora bilddatabaser med Lightroom, med nyckelord, förinställningar och ett orubbligt bildimportförfarande.

Och visst blev programmet snabbare. Adobe tog användarnas kritik på allvar och förbättrade prestandan avsevärt. Sedan dess har flera mindre uppdateringar släppts, den senaste i skrivande stund till version 9.4.

Men även du kan göra saker för att programmet ska bli snabbare. Det finns till och med många saker, och här tar vi upp de viktigaste delarna för att ditt Lightroom Classic ska rulla på så snabbt som möjligt.

Uppdatera! Se till att alltid ha senaste versionen av din dators operativsystem, men även Lightroom och Camera Raw. Kolla så du har senaste versionen i Adobe CC-appen.

Vad tycker du?

Vilket program använder du för bildredigering?

Resultatvisning: 
0
546899
167315513313063_3715890915122154