https://www.kamerabild.se/nyheter/program/adobe-avslojar-kommande-funktioner-i-photoshop
546203
Program
programvara

Adobe avslöjar kommande funktioner i Photoshop

Totalbetyg

Senare i år kommer det att bli betydligt enklare för Photoshopanvändare att plocka bort element ur bilden som du inte vill ha. Detta när Adobe uppdaterar funktionen "Innehållsmedveten fyllning".

Innehållsmedveten fyllning, eller Content aware fill, är en funktion som låter dig markera ett område i en bild som du vill ta bort och sedan välja Innehållsmedveten i funktionen Fyllning. Photoshop kommer då att använda information från den övriga bilden för att fylla det markerade området med färger och mönster som passar in i den övriga bilden.

Hittills den här funktionen har varit lite trubbig då man inte kunnat göra speciellt många inställningar utan fått förlita sig på Photoshops magi. I vissa typer av bilder fungerar den bra, men ibland blir bildernas innehåll lite för komplicerat för att generera ett bra resultat.

Under hösten kommer Adobe att lansera en uppdatering till Photoshop CC som gör att man får mycket större kontroll över funktionen. Kika på Adobes video ovan för att få en hint om vad som komma skall. 

167315513313063_2074885779222684