programvara

Adobe lät nästan 7,5 miljoner kontouppgifter ligga öppna

Adobe har under en period låtit nästan 7,5 miljoner användares kontoinformation ligga öppen på internet.

Adobe har tidigare haft säkerhetsläckor där användares information kommits åt av hackare. Nu har en säkerhetsexpert upptäckt att Adobe har låtit nästan 7,5 miljoner använders uppgifter ligga öppna på internet. Uppgifterna har legat åtkomliga för alla som haft kunskap om var de ska leta och de har inte varit skyddade av lösenord.

Uppgifterna upptäcktes av it-säkerhetsexperten Bob Diachenko som samabetade med publikationen Comparitech. Exakt hur de kom över uppgifterna vill de inte avslöja, men så fort upptäckten gjordes kontaktades Adobe som då tog bort dem. Exakt hur länge de legat tillgängliga är inte säkert, men Diachenko tror att det handlar om runt en vecka.

De uppgifter som gjordes tillgängliga var mailadresser, när du startade ditt konto, vilka produkter du använder, vilken typ av prenumeration du har, om du arbetar på Adobe, ditt medlems-ID, vilket land du bor i, när du senast loggade in och hur du betalar din prenumeration.

Några kortuppgifter eller lösenord fanns inte tillgängliga i den öppna informationen. Vi vet ännu inte hur man tar reda på om ens konto var ett av de som låg öppet, men det kan vara på sin plats att vara extra uppmärksam mot till exempel phishing-försök.