https://www.kamerabild.se/nyheter/program/adobe-photoshop-cc-kommer-nu-till-ipad
546268
Program
programvara

Adobe Photoshop CC kommer nu till Ipad

Totalbetyg

Det världskända bildredigeringsprogrammet kommer nu som fullversion till Ipad, utan begränsningar i vare sig funktioner eller kraft.

Adobe har länge haft olika appar som varit enklare versioner av deras fullversionsprogram Photoshop CC. Men nu släpper de sargen och lanserar en fullversion av programmet till Ipad, utan några begränsningar. 

Mycket av koden är densamma men Adobe har arbetat med att få verktygen och handgreppen mer anpassade till att kunna skötas av fingrar eller en penna. Till exempel har knappar och reglage blivit större. 

Tanken är också att du ska kunna börja arbeta med ett projekt på en dator och sedan avsluta det på en surfplatta helt utan att behöva skicka filer. Det här uppnås med molntjänsten Creative Cloud vilken i sig inte är en nyhet, däremot så har Adobe skapat ett nytt format som kallas Cloud PSD. Det här innebär att ditt arbetsmaterial kommer att ligga helt och hållet i molnet, ungefär på samma sätt som man arbetar med google dokument. Det här gör alltså att du kan påbörja ditt arbete på en enhet och sedan avsluta det på en annan helt utan att behöva konvertera eller skicka några filer någonstans. 

Exakt när Photoshop för Ipad kommer är inte spikat, men Adobe säger att det är under 2019. De kommer först att släppa en version 1.0 vilken inte innehåller alla funktioner bara för att få ut den så fort som möjligt och sedan addera funktioner tills programmet är komplett. 

gr:rror validating access token: The s