programvara

Adobe Photoshop Elements 2021 nu släppt

Nya Photoshop Elements 2021 och videoprogrammet Premiere Elements 2021 får nya funktioner som underlättar för användaren.

Under förra året släppte Adobe Photoshop Elements 2020, där programet tog hjälp av AI för exempelvis färgläggning. Nu fyller de på med AI-funktioner i sina nya programversioner för film- och bildbehandling –Adobe Photoshop Elements 2021 och Premiere Elements 2021.

Till sin hjälp använder programmen sig av Adobe Sensei, som genom AI och maskininlärning låter dig som användare enkelt kunna göra ändringar i bilden. Bland annat introduceras rörliga bilder, där en stillbild kan få rörliga delar genom en animation.

Snabbt att byta himmel.
Enklare att flytta objekt.
Möjlighet att ändra anstiktslutning.

På samma tema finns nu även möjligheten att med funktionen Justera ansiktslutning kunna ändra personers ansiktsriktning genom att justera ansiktet.

Text, grafik och mallar för anpassade block finns nu även att infoga i bilderna för att skapa exempelvis meddelanden, gratulationskort eller liknande.

Nyheter i Premiere Elements 2021

Adobe möjliggör att välja ett specifikt objekt - eller område - i en video och använda en effekt som spåras i hela videon. Det här är en funktion som kommer spara alla som arbetar med videoinnehåll mycket tid.

Snabbare program genom GPU-accelererad prestanda och högkvalitativ uppspelning av effekter utan att rendera, samt snabbare videobeskärning.