programvara

Adobe siktar mot molnet

Har man köpt en produkt ur Adobes Creative Suite-serie i butik har man hittills fått en inplastad kartong i handen som innehåller skivorna med programvaran. Det är dock på väg att ändras, snart försvinner kartongerna och alla produkter kommer att laddas ner via deras Creative Cloud-tjänst istället.

Det nya systemet gäller alltså programmen i Creative Suite och Acrobate-serien, det är ju egentligen inte ett nytt system utan ett borttagande av ett gammalt system. Anledningen till att Adobe har valt att gå den här vägen är enligt dem själva att snabba internet uppkopplingar nu är så pass billiga och vanliga att det inte är några problem att ladda ner även tunga filer som det handlar om det här fallet. Samtidigt är det färre och färre bärbara datorer som har dvdläsare som standard vilket också har påverkat deras beslut.

Några av Adobes återförsäljare i USA har sagt att datumet för det nya leveransssystemet ska vara 1 maj i år, men det har inte bekräftats av Adobe själva. Gillade man att köpa sin programvara i låda och inte tycker om idén på att behöva ladda ner programmen kan man kanske glädja sig åt att det nya leveranssystemet i alla fall är mer miljövänligt.