https://www.kamerabild.se/nyheter/program/adobe-slapper-betaversion-av-premiere-pro-for-apple-m1
547673
Program
falskt
programvara

Adobe släpper betaversion av Premiere Pro för Apple M1

Totalbetyg

Adobe Premiere Pro, Premiere Rush och Audition har nu släppts som betaversioner för datorer med Apple M1-processorer.

Apple släppte nyligen sina nya datorer, MacBook Pro/Air och Mac Mini, med Apples nya M1-chip. Den nya arkitekturen innebär en övergång från Intel-baserade processorer till ARM, något som innebär att programmen måste skrivas om.

Nu lanserar Adobe tillgängliga M1-optimerade betaversioner av sina program Premiere Pro, Premiere Rush och Audition. Programmen uppdateras för att dra nytta av den nya processorarkitekturen.

Adobes jämförelse av exportjämförelser i Premiere Pro mellan MacBook Pro (Intel) 16" (grå) och 13" (vit) med nya MacBook Pro M1 13". Lägre staplar är bättre.

Några av förbättringarna i M1-betaversionen av Premiere Pro är riktade mot de vanligaste codecs som används i dag, H.264, HEVC och ProRes.

Premiere Rush-versionen får grundläggande redigeringsmöjligheter och Audition får förbättringar för ljudeffekter.

0#6#Apple M1 & MacOS Big Sur

 

Adobe Premiere Pro, Audition och Premiere Rush med fullt integrerat stöd för Apple M1-system kommer att finnas tillgängliga under första halvåret 2021.

En M1-optimerad betaversion har funnits tillgänglig för Photoshop sedan slutet av november. Den skarpa versionen av den M1-optimerade versionen släpps under 2021. En M1-optimerad version av Lightroom släpptes 8 januari. After Effects och Character Animator blir nästa programvaror att M1-optimeras, något som Adobe kommer att börja med under 2021.

Betaversionerna kan installeras genom CC-appen genom att bocka i beta-versioner i appen.

 

Vad tycker du?

Använder du Mac eller PC för bildredigering?

Resultatvisning: 
0
546747
gr:rror validating access token: Sessi