https://www.kamerabild.se/nyheter/program/affinity-photo-uppdaterar-stod-for-canon-cr3
547105
Program
programvara

Affinity Photo uppdaterar – stöd för Canons råformat CR3

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/affinity.jpeg?itok=xins8VBP', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/affinity.jpeg?itok=xins8VBP', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/affinity.jpeg', w: 1290, h: 768, title: ' ' },]

Totalbetyg

Mjukvarutillverkaren Serif uppdaterar Affinity Photo med ett par efterfrågade funktioner och egenskaper. Men det är inte en total ombyggnation.

Istället för att vara en total ombyggnad är det en uppdatering där Affinity photo får en samling nya funktioner och stöd för nya råfiler för att göra den mer attraktiv. Något som efterfrågats länge är stöd för Canons nya råformat CR3, något som Affinity photo 1.8 får. 

 

Andra uppdateringar är bland annat förbättrad objektivkorrigering med möjlighet till manuell justering. Den ska också ha blivit bättre på att justera fasta objektiv än tidigare. 

Serif har också uppdaterat möjligheterna att hantera metadata och man kan nu importera XMP-filer för att till exempel göra batchkonverteringar. Nu kan man också ändra och lägga till IPTC-data för att till exempel lägga till upphovsrättsinformation. Även Ipad-versionen av programmet har uppdaterats och blivit mer likt desktopversionen. 

Det finns nu också större möjligheter att använda plug-ins i Affinity, till exempel går det att använda Niks senaste samling med filter. 

När vi testade Affinity Photo för något år sedan blev vi imponerade av vilka möjligheter det gav för priset. Med de senaste uppdateringarna borde det inte ha blivit sämre så det kan definitivt vara värt en titt om du inte redan provat. 

167315513313063_3036836719694247