https://www.kamerabild.se/nyheter/program/apple-patenterar-mobilapp-for-syntetisk-selfie
546572
Program
programvara

Apple patenterar mobilapp för "syntetisk selfie"

Att ta grupp-selfie – snart kanske lättare än någonsin.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/selfie.jpg?itok=zzpg0278', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/selfie.jpg?itok=zzpg0278', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/selfie.jpg', w: 960, h: 640, title: 'Att ta grupp-selfie – snart kanske lättare än någonsin. ' },]

Totalbetyg

Låt alla ta sin selfiebild själv – så skapar appen gruppselfien åt dig automatiskt.

Rätten till en snygg selfie! Nu kan ny teknik komma att hjälpa dig som selfie-nörd att enklare kunna ta grupp-selfies vid en händelse eller en plats, som man tillsammans upplever eller besöker. Så verkar det i alla fall se ut när man tittar närmare på en av Apples nya patentansökningar, "Generating Synthetic Group Selfies".

Bilder från Apples patent för syntetiska gruppselfies.

I ansökan går att läsa att man en användare av appen skickar ut inbjudningar till övriga som ska vara med på appen att delta i grupp-selfien. Deltagarna tar sedan sina egna selfies för ändamålet och appen klipper ut ansiktena för att sedan sätta samman dessa i en slutlig grupp-selfie som alla får ta del av.

0#3#Läs mer om selfies

Vid bildanalysen tas hänsyn till djup och ansiktsstorlek, liksom bakgrund och placeringen i gruppbilden.

Även om detta är en patentansökan så innebär det inte att appen kommer att faktiskt skapas och släppas – men kan å andra sidan vara klar att skeppas redan nu – något vi inte vet.

Vad tycker du?

Brukar du ta selfies?

Resultatvisning: 
0
546571
167315513313063_2382133651831227