https://www.kamerabild.se/nyheter/program/color-grading-verktyg-pa-gang-till-lightroom
547470
Program
falskt
programvara

Color grading-verktyg på gång till Lightroom & Camera Raw

Totalbetyg

I en "sneak peak" av funktioner som ska släppas till Lightroom/Classic och Camera Raw avslöjar Adobe verktyg för avancerad färghantering.

I en video av Pei Ketron på Adobe visar företaget upp en förhandstitt på deras nya funktion "Advanced Color Grading", eller avancerad färghantering". Funktionaliteten ska göra det lättare för fotografer att få en mer precis kontroll över mellantonerna i färger, som en vidareutveckling av "Split toning", eller "Delad toning".

Funktionen presenteras genom ett färghjul där färgnyanserna både visas och justeras. Den visuella hanteringen påminner om samma reglage som redan finns hos bildredigeringsprogrammet Capture One. Funktionerna för den nya färghanteringen ska introduceras både i Ligtroom, Lightroom Classic och Camera Raw.

Färghtanteringsverktyget i Capture One.

En annan satsning på färghanteirngen hos Lightroom är Sky Replacement, en kommande funktion för Photoshop. Funktionen ska kunna anpassa sig efter bildinnehållet och förutom att skilja på vad som är himmel som ska ersättas, och vad som är objekt eller förgrund som ska behållas, även anpassa färgtonen i bilden för ett mer verklighetstroget resultat.

 

Adobe meddelar att de kommer att visa mer av funktionen under sin kreativitetskonferens Adobe MAX 2020 som hålls den 20–22 oktober. Konferensen är i år gratis att delta på online, om man registrerar sig.

Vad tycker du?

Vilket program använder du för bildredigering?

Resultatvisning: 
0
546899
gr:#200) If posting to a group, requir