programvara

Knäpp en bild – hitta sökvägen

Med hjälp av gratisappen Cam Find kan du fotografera saker du ser i din omgivning, för att sedan få information om vad motivet föreställer. Du kan även få länkar till relaterat material.

Cam Find, som finns för Iphone och Ipad, är en app som utifrån bilder gör det möjligt att söka information och hitta länkar. Du kan använda både befintliga bilder eller fotografera nya. Efter att du har tagit en bild så får du en kort beskrivning av vad du har fotograferat, eller åtminstone vad appen tror sig se. Du får även en lista med länkar relaterade till bilden.

När Kamera Bild testar appen så ger den ett bra resultat. Vi fotograferar ett omslag och får beskrivningen "kamera och bild" med länkar till vår hemsida. Vi testar en gång till, men den här gången blir resultatet "roddbåt" vilket i och för sig även det stämmer överens med bilden på omslaget. När vi fotograferar ett par solglasögon får vi länkar till affärer som säljer detta.

Funktionen med bildigenkänning finns redan i appen Google Goggles, men enligt företaget Image Searcher som har tagit fram Cam Find så ska träffsäkerheten vara 85 procent till skillnad mot 20 procent som Google Goggles uppges ha.

Cam Find har även möjligheten att översätta texten på en fotograferad skylt, även till svenska.

Här kan du ladda ner Cam Find.