https://www.kamerabild.se/nyheter/program/lightroom-fungerar-ven-efter-avslutad-prenumeration
543636
Program
programvara

Lightroom fungerar även efter avslutad prenumeration

Totalbetyg

Det har varit många diskussioner om Adobes halvnya prenumerationssystem. En av dem har varit hur man ska göra med sina i Lightroom redigerade råfiler efter man avslutat sin prenumeration. Det problemet är nu löst.

Det är dock inte riktigt så lyxigt som det låter. Det är inte så att man kan avsluta sin prenumeration och ha kvar en fullt fungerande version av programmet. Det vore ju ett ganska dåligt affärsdrag av Adobe. Istället är det så att själva redigeringsdelen i programmet är avstängd (även kartfunktionen stängs av) men övriga delar av programmet fungerar, även efter att prenumerationen avslutats. Så du kan alltså öppna en tidigare redigerad råfil och spara den som en jpg. Men du kan inte göra några förändringar i filen, alltså inte redigera den ytterligare. 

Nu kan du alltså avsluta din prenumeration utan att bli utelåst från dina tidigare redigerade råfiler. Men för att det ska fungera måste du ha uppdaterat till Lightroom 5.5. 

 

Här kan du läsa några användares frågor och kommentarer på nyheten på adobes blog.