programvara

Luminar 4.2 får mer avancerade AI-funktioner

Luminar utvecklar allt fler AI-funktioner, nu kan du bland annat lägga till föremål i himlen och ta bort blänk i huden på porträtt.

Skylum, företaget bakom fotoredigeringsprogrammet Luminar har tydligt visat vilken väg man vill gå med sin mjukvara. Med de senaste uppdateringarna har man lagt till allt fler funktioner som drivs av deras AI-motor, vilket till stor del automatiserar stora delar av arbetet och lämnar en eller ett par reglar till användaren att justera med. Med Luminar 4 visade man hur enkelt man gjort vissa annars ganska avancerade funktioner.

Med uppdateringen 4.2 har Luminar fått ett par nya funktioner. Dels något som kallas AI augmented sky. Det här verktygen ger dig möjlighet att lägga till föremål i himlen på dina bilder. Det kan vara moln, en måne, fyrverkerier eller en bergskedja (det finns en hel meny med olika saker du kan lägga till). Dessa föremål kan sedan justeras med ett par olika reglage för att få dem att passa in bra. Maskningen sker automatiskt, men den går också att justera manuellt.

Skylum uppdaterar också sin porträttmodul med en ny funktion och en uppdaterad. Den nya funktionen tar bort gläns på huden i porträtt. Det har också kommit en uppdaterad version av den funktion som gör ansikten smalare. AI-motorn ska ha blivit bättre på att hitta ansikten och identifiera de olika delarna i ansiktet för att kunna retuschera dessa.