https://www.kamerabild.se/nyheter/program/luminar-ai-2-ger-snyggare-himlar-i-dina-bilder
547928
Program
falskt
programvara

Luminar AI 2 ger snyggare himlar i dina bilder

Totalbetyg

Skylums bildredigeringsmjukvara Luminar AI får nu en uppdatering och förbättringarna ska framför allt märkas i deras Sky AI, alltså funktionen för att byta ut himlen i bilder.

Mjukvaruföretaget Skylum har lanserat en uppdatering till Luminar AI, som rimligt nog kallas Luminar AI 2. Det har fått ett gäng uppdateringar men de största rör programmets funktion för att byta himlar i bilder. Luminar skapar nu automatiskt reflektioner av den nya himlen i vatten, oavsett om det är stilla eller krusat. Programmet ska klara av att återskapa reflektionerna i rätt vinkel och djup för att ge ett bättre resultat. 

En annan ny unktion för Sky AI, är den så kallade Relight human. Den här funktionen ger människor i bilden en färgton som speglar den nya himlen på ett bättre sätt. Funktionen Scene relight gör samma sak fast med övriga delar av bilden. Det finns nu också större möjlighet att kontrollera himlens placering i bilden. 

Nu kan även PNG-filer med genomskinlighet användas för att lägga på texturer, text eller andra element till bilden. Du kan till exempel använda det för att lägga på en vattenstämpel. Med version 2 av Luminar AI kommer också stöd för flera kameror: Canon EOS R5, Canon EOS R6, EOS 850D, EOS-1D X Mark III, Fujifilm X-S10, Leica M10-R, S3, SL2-S, Nikon Z5, Z6 II, Z7 II, Olympus E-M10 Mark IV, Panasonic G100/G110, S5, Sony A7C, A7S III och Zeiss ZX1. 

Uppdateringen är gratis för användare av Luminar AI. 

gr:rror validating access token: Sessi