https://www.kamerabild.se/nyheter/program/nu-sl-pps-lightroom-5
523891
Program
programvara

Nu släpps Lightroom 5

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/550208.png?itok=gMy9miIX', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/550208.png?itok=gMy9miIX', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/550208.png', w: 520, h: 275, title: ' ' },]

Totalbetyg

Lightroom blir allt populärare samtidigt som det blir allt mer avancerat. Nya funktioner läggs till vilket gör att fotografer allt mindre behöver jobba i Photoshop. I Lightroom 5 finns bland annat en avancerad lagningspensel, upright och radiella filter.

Lightroom är en av de produkter som man fortfarande kan köpa som utanför Creative Cloud, även om det också finns att ladda ner via CC. De nya funktionerna i Lightroom 5 är en avancerad lagningspensel som gör att du kan plocka bort detaljer ur bilden på ett smart och snabbt sätt. Upright ger dig möjlighet att räta upp bilder med sneda horisonter eller andra linjer. Funktioner analyserar bilden och linjerna och rätar ut det hela om du så önskar. Adobe har även lagt till ett radiellt filter, med detta kan du skapa oregelbunden vinjetteringar i bilden. Flera i samma bild dessutom. 

Förutom dessa tre har man även lagt till en bättre förhandsvisning, fler mallar för att göra sin egen fotobok och snyggare bildspelsfunktioner för den som vill visa upp sina bilder.

Lightroom 5 går att köpa från Adobes hemsida och en fullständig version på svenska kostar 1205 kronor, vill man uppgradera kostar det 664 kronor. 

Du kan köpa programmet här