https://www.kamerabild.se/nyheter/program/nya-guidefunktioner-i-adobe-elements-10
485518
Program
programvara

Nya guidefunktioner i Adobe Elements 10

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/557872.jpg?itok=EgyLWY4d', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/557872.jpg?itok=EgyLWY4d', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/557872.jpg', w: 1280, h: 1024, title: ' ' },]

Totalbetyg

Den nya versionen av Elements bygger på samma motor som Photoshop, de nya funktionerna man tagit med är baserade på automatik och är inriktade på att ge användaren ett enkelt verktyg för att vara kreativ med sina bilder.

 − Photoshop Elements 10 bjuder på en mängd innovationer som ger användarna ännu fler möjligheter att göra fantastiska saker med sina bilder. De nya funktionerna bygger på intelligens och automatik för att hjälpa användarna att ytterligare höja nivån på sitt digitalfoto, säger Max Hagelstam, produktspecialist på Adobe.

Bland annat finns det en funktion som heter Guidad redigering där användaren följer enkla steg för att få fram den effekt som önskas. Andra funktioner som märks ar nya montagefilter och textbearbetning. Man kan bland annat få texten att följa linjer eller former som finns i bilden. 

Elements har också funktioner som gör det lättare att organisera sina bilder, bland annat kan man sortera sina bilder efter olika föremål i bilden. Man kan även ladda upp bilder till bland annat facebook och flickr direkt från Elements. 

Elements 10 finns i engelsk variant i handeln redan nu och kostar 925 kronor. Man kan även köpa det i ett paket med det nya videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere 10 då för dryga 1425 kronor. VIll man istället ha programmen på svenska får man vänta till i oktober.