Program
https://www.kamerabild.se/nyheter/program/nya-photoshop-cc-bara-som-prenumeration
programvara

Nya Photoshop CC - bara som prenumeration

Tidigare har vi skrivit om hur Adobe valt att inte sälja sina program i kartong längre. Nu går de ännu ett steg längre, de plockar bort sin Creative Suite där bland annat Photoshop ingår. De nya programmen - som Photoshop CC - kommer nu bara att finnas som en prenumeration genom Creative Cloud.
522907

Adobe

överger nu alltså helt sin tidigare produktform där du kan köpa ett program ur CS-sviten för ett fast pris och sedan använda det utan kostnad. Nu kommer man bara att få tillgång till programmen via en prenumeration genom deras molntjänst Creative Cloud. Man kan välja om man vill ha ett abonnemang för hela CC-serien eller bara något enstaka program. Värt att nämna är att Lightroom och elements fortfarande kommer att utvecklas och finnas att köpa som tidigare, för en engångssumma. 

Fördelen med det nya systemet är enligt Adobe att man alltid har den senaste versionen av mjukvaran då uppdateringarn ingår i priset för prenumerationen. Det krävs dock inte någon internetanslutning för att jobba med programmen, men du kan bara ladda ner, installera och uppdatera via nätet. Du måste även logga in och validera ditt abonnemang med jämna mellanrum för att programmen ska fungera. 

Priserna för abonnemangen kommer att ligga på 566 kronor per månad för hela CC-sviten och 229 kronor för Photoshop. Har man en nyare version än CS3 får man ett rabatterat pris på CC fram till 31 juli 2013. Precis som tidigare finns det också en rabatt för studenter. Med det nya systemet försvårar Adobe även för pritakopiering av programmen. CS6 kommer att finnas i butik ett tag till innan man går över helt till det nya systemet.

Nytt för Adobe Photoshop CC är bland annat:

- Molnbaserad synkronisering

- Ny skärpningsteknik

- Intelligent uppsampling

- Avancerat 3D-läge

- Camera Raw 8 med lagerhantering

- Redigerbara former och banor

- Reduktion av kameraskakning

- Ökat stöd för smarta objekt

- Villkorsstyrda funktionsmakron

På den här länken till Adobes hemsida kan du kolla in de nya funktionerna i Photoshop CC som släpps i juni.