https://www.kamerabild.se/nyheter/program/photopea-ar-en-gratis-photoshopkopia-pa-natet
546309
Program
programvara

Photopea är en gratis Photoshopkopia på nätet

Totalbetyg

Istället för att ha programvara på din dator kan du redigera dina bilder på nätet med den nya Photoshopkopian Photopea.

Photopea är utvecklat av den tjeckiske programmeraren Ivan Kutskir och tog honom runt 7000 timmar att färdigställa, vilket han gjorde medan han studerade. Är man van vid Photoshop är det enkelt att hitta verktygen och man känner igen både utseende och arbetsgång. Man kan arbeta i lager och med masker, precis som i Photoshop, för att vara webbaserat är det förvånansvärt användbart. Du kan även importera och exportera dina bilder direkt från/till Google drive vilket gör att du kan redigera dina bilder utan att behöva ha dem på din dator. 

Photopea är inte lika kraftfullt som Photoshop, det är ju bara en onlineversion, men om du sällan gör avancerad redigering eller vill kunna fixa till dina bilder lite snabbt utan att ha mjukvara installerad på din dator kan Photopea vara intressant. 

Det finns även en betaltjänst på sidan vilken låter dig slippa den reklam som annars finansierar skaparens tid, då får du även möjlighet till support från skaparen. Ett betalkonto kostar 9 dollar i månaden eller 20 dollar för en tremånadersperiod. 

Om du är sugen på att testa kan du göra det på Photopea.com

 

gr:rror validating access token: The s