https://www.kamerabild.se/nyheter/program/photoshop-cc-f-r-fler-funktioner
543291
Program
programvara

Photoshop CC får fler funktioner

● BILDSPEL

Totalbetyg

Adobe släpper i dag en rad uppdateringar för sina Creative Cloud-produkter, och Photoshop CC har fått några nya funktioner.

Det är främst tre funktioner som är nya för Photoshop CC. Nu har Photoshop fått stöd för utskrifter i 3D, och du kan nu utveckla, förhandsgranska och skriva ut din 3D-design.

 

 

Nytt är också Tänj Perspektiv (Perspective warp) som låter dig placera ut ett rutmönster i din bild för att sedan förvränga den i 3D. Genom att du justerar hur rutmönstrena förhåller sig till varandra kan Photoshop förstå hur den ska justera bilden i två dimensioner för att perspektiven ska bli rätt.

 

 

Det är nu också lättare att arbeta i gemensamma projekt genom den förbättrade funktionen för Länkade smarta objekt (Linked smart objects). Du kan nu ha smarta objekt monterade i ditt dokument, och när någon annan eller du själv justerar originalet så uppdateras även det monterade objektet i ditt Photoshop-dokument.

 

Adobe nollställer också testversionen för den som har en sådan, så att alla kan testa de nya funktionerna i 30 dagar.

Uppdateringen innehåller också 250 buggfixar samt uppdatering av Mercury-grafikmotorn som förbättrar programmets prestanda samt stöd för ett ökat antal ritplattor och pennor i Windows. Totalt uppdateras Creative Cloud-programmen med 20 funktioner i Photoshop, Illustrator, InDesign och Muse.