https://www.kamerabild.se/nyheter/program/redigera-r-filer-din-androidmobil-med-photo-mate-raw-gratis-0
programvara

Redigera råfiler i din androidmobil med Photo mate raw – gratis

Photo mate raw är ett gratisalternativ för den som vill ha möjligheten att redigera råfiler i sin smartphone. Med Photo mate raw får du ett alternativ där du kan både kan redigera, konvertera och organisera dina bilder.

Photo mate raw har funnits tidigare och den stora grejen med uppdateringen är egentligen inte de nya funktionerna, även om de också är trevliga, det är snarare det faktum att det nu finns en gratisversion av appen som är den stora fördelen. 

Gratisversionen är något slimmad i sina funktioner jämfört med betalversionen. Men man kan fortfarande konvertera och göra enklare redigering av råfiler, beskära, expoertera och sätta betyg på dina bilder. Om du väljer att uppgradera till betalversionen (som kostar 65 kronor) får du även funktioner som möjlighet att skärpa, justera färglyster, redigera i lager, justera exportfunktionen, organisera och filtrera filerna i ett bibliotek, visa geotaggade bilder på en karta och kalibrera skärmen.

Mjukvaran kan hantera råfiler från de flesta tillverkare som Canon, Nikon, Olympus, Sony, Panasonic och Adobes DNG-filer. 

Om man använder sin mobiltelefon mycket för att hantera bilder kan Photo mate raw vara något att kika på. Gratisversionen finansieras genom att den innehåller en del reklam, men för 65 kronor slipper du alltså reklamen och får fler funktioner. 

 

Taggar