https://www.kamerabild.se/nyheter/program/ricoh-oppnar-upp-for-tredjepartsappar-till-pentax-systemkameror
546061
Program
programvara

Pentax öppnar upp för tredjepartsappar

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Pentax_K1_utrustning_grupp.jpg?itok=0-Vr7OHR', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Pentax_K1_utrustning_grupp.jpg?itok=0-Vr7OHR', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/Pentax_K1_utrustning_grupp.jpg', w: 2000, h: 1406, title: ' ' },]

Totalbetyg

Ricoh släpper SDK för Pentax systemkameror vilket möjliggör för utvecklare att skapa egna appar för att kontrollerna kamerorna. SDK:n öppnar upp för de flesta funktioner som behövs i en kamerakontroll-app.

SDK står för Software Development Kits och är en uppsättning utvecklingsverktyg som gör det möjligt för utvecklare att bygga egna appar utan att behöva använda dekompilering. 

Med det nya SDK som nu släppts ger utvecklare möjlighet att komma åt funktionerna: fotografera, spela in video, styra live view och styra kamerans inställningar. Den ger även möjlighet att styra flera kameror samtidigt. Det är helt enkelt de flesta funktioner som krävs för att göra en bra app för att kontrollera kameran med. 

Ricoh som är ägare till Pentax har tidigare släppt SDK till sina Theta 360-kameror, där nu flera tredjepartsappar finns tillgängliga. SDK:n finns för både Android och iOS och ska fungera för alla Pentax systemkameror släppta under de senaste två åren. 

167315513313063_1902279899816607