https://www.kamerabild.se/nyheter/program/skarp-version-av-canons-webbkamera-program-nu-slappt
547455
Program
falskt
programvara

Skarp version av Canons webbkamera-program nu släppt

Totalbetyg

Med EOS Webcam Utility kan du använda din Canon-kamera som webbkamera för videokonferenser och möten.

Canon meddelar nu att de släpper en skarp version av sin programvara EOS Webcam Utility, som Kamera & Bild skrev om redan i maj när det fanns tillgängligt som betaversion för både Windows och Mac.

Programvaran är nu färdigställd för Windows 10, men Mac-användare får vänta vidare, trots att det är just en Mac-dator som används på den pressbild som Canon skickar ut i samband med programmet. EOS Webcam Utility finns däremot tillgänglig i betaversion v0.9.0 för macOS. för den amerikanska marknaden. Enligt Canon planeras en Mac-version att släppas senare i år.

Ingenting extra behövs för att komma igång förutom din kompatibla kamera, en dator med Windows 10, programmet EOS Webcam Utility samt en USB-kabel för att koppla in kameran i datorn.

Många av Canons system- och kompaktkameror är kompatibla med programmet, och för att se om din kamera stödjs så kollar du bara i listan på sidan med nedladdningslänken hos Canon där du också kan hämta hem programmet.

Samtidigt har Canon även gjort tre videomöteskit, så kallade streamingpaket, med de tre kamerorna Powershot G7 X Mark III, Canon EOS M50 samt Canon EOS M6 Mark II. Kiten inkluderar stativ, nödvändiga kablar samt nätadapter för kontinuerlig srömsättning av kameran.

Vad tycker du?

Har du använt din systemkamera som webbkamera?

Resultatvisning: 
0
547454
167315513313063_3609089229135657