programvara

Skarp version av Canons webbkamera-program nu släppt

Med EOS Webcam Utility kan du använda din Canon-kamera som webbkamera för videokonferenser och möten.

Canon meddelar nu att de släpper en skarp version av sin programvara EOS Webcam Utility, som Kamera Bild skrev om redan i maj när det fanns tillgängligt som betaversion för både Windows och Mac.

Programvaran är nu färdigställd för Windows 10, men Mac-användare får vänta vidare, trots att det är just en Mac-dator som används påden pressbild som Canon skickar ut i samband med programmet. EOS Webcam Utilityfinns däremot tillgängligibetaversion v0.9.0 för macOS.för den amerikanska marknaden.Enligt Canon planeras en Mac-versionatt släppas senare i år.

Ingenting extra behövs för att komma igång förutom din kompatibla kamera, en dator med Windows 10, programmet EOS Webcam Utility samt en USB-kabel för att koppla in kameran i datorn.

Många av Canons system- och kompaktkameror är kompatibla med programmet, och för att se om din kamera stödjs så kollar du bara i listan på sidan mednedladdningslänken hos Canon där du också kan hämta hem programmet.

Samtidigt har Canon även gjort tre videomöteskit, så kallade streamingpaket, med de tre kamerorna Powershot G7 X Mark III,Canon EOS M50 samtCanon EOS M6 Mark II.Kiten inkluderar stativ, nödvändiga kablar samt nätadapter för kontinuerlig srömsättning av kameran.