Program
https://www.kamerabild.se/nyheter/program/smygtitt-p-nya-photoshop-cs5
programvara

Smygtitt på nya Photoshop CS5

Photoshop CS5 är i antågande. Adobe har läckt ut några av nyheterna, mer eller mindre nyttiga.
307067
  • TEXT Sofie Palm
    Publicerad 8 år sedan
    2010-02-10 19:19

I Photoshop CS5 har Adobe förbättrat en del verktyg och funktioner. De har bland annat gjort det enklare att göra masker och markera objekt. Även lagningsverktyget har förbättrats.

Skalningsfunktionen som bygger på "Content Aware Scaling"-teknik söker nu över flera delar av bilden för att hitta innehåll att fylla se hål som uppstår om man drar ut bilden. Denna teknik även för en ny variant av fyllnadsfunktionen.

Lagningspenseln har blivit mer kraftfull.

Även avdelningen roliga funktioner får tillökning. Det kommer nya sorters penslar och målningsmetoder. Man kan även se hur penslarna rör sig i en separat ruta och utifrån det få fram olika effekter på bilderna.

En annan ny funktion är "warp" där man kan vända och vrida på både människor och objekt hur man vill. Man använder sig av kontrollpunkter för att först låsa de ställen som man inte vill ska röra på sig, och sedan lägger man  till fler kontrollpunkter för att ändra på de områden som man vill ändra på.

Photoshop CS5 användes även i James Camerons senaste film Avatar för att. skapa världen Pandora, och göra texturer till en del varelser och karaktärer i filmen. 

Här kan du se filmer om de nya funktionerna.

Via Moderskeppet

Fotnot: Det är ett antagande från vår sida att nästa version av Photoshop kommer att heta CS5.