https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-avslojar-eos-r5-far-8k30p-dual-pixel-af
547127
Prylar
falskt
Prylnyhet

Canon avslöjar: EOS R5 får 8K/30p & Dual Pixel AF

Baksidan på Canon EOS R5.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/r5b.jpg?itok=_3jtxCwu', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/r5b.jpg?itok=_3jtxCwu', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/r5b.jpg', w: 1908, h: 1312, title: 'Baksidan på Canon EOS R5. ' },]

Totalbetyg

Canon lättar på locket ytterligare vad gäller specifikationer på den kommande EOS R5, nu får vi veta mer om videokapaciteten och autofokusen.

Nu har Canon släppt ytterligare information om sin kommande spegellösa kamera EOS R5. Det de nu väljer att berätta är lite påfyllning om videomöjligheterna. Redan tidigare visste vi att den skulle kunna filma i 8K samt lagra det internt. 8K är fyra gånger högre upplösning än 4K, vilket är standard idag. Nu meddelar de att R5 kommer att kunna filma i 8K upp till 30 bilder per sekund och använda hela sensorns bredd medan den gör det. 

En annan nyhet är att den kommer att kunna använda Dual pixel AF medan man filmar, i alla 8K-lägen, något som ger filmare bra möjligheter till mjuk och följsam fokusering. Canon meddelar också att nya R5 kommer att kunna identifiera ögon på hundar, katter och fåglar och fokusera på dessa. Men om inga djurögon syns kommer den även att kunna identifiera deras ansikten eller kroppar för att fokusera på dessa. 

Vare sig pris eller tillgänglighet avslöjades dock i det här läget. Möjligen kommer den också att bli försenad på grund av coronavirusets framfart (som Nikons D6, som försenats med minst två månader), men så länge de inte meddelar något lanseringsdatum ger ju Canon sig själva möjlighet att skjuta på lanseringen utan att den officiellt blir försenad.

167315513313063_3070591136318805