https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-eos-80d-med-fokus-p-snabbhet-och-film
Prylnyhet

Canon EOS 80D – med fokus på snabbhet och film

Canon uppdaterar sortimentet med en ny APS-C-kamera: Canon EOS 80D. Samtidigt släpper Canon också en powerzoom-adapter och ny "Nano-USM autofokus" i en ny version av EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM.

Canon själva beskriver Canon EOS 80D som en kamera för den som vill lära sig mer och experimentera. Tittar vi närmare på specifikationerna så ser vi också att den har en rätt bred målgrupp och fångar in både snabbhet, film, hög upplösning, avancerad autofokus och möjligheten till en nyintroducerad powerzoom-adapter för den som vill mer med sitt filmande.

Kameran har fått en ny sensor på 24,2 megapixel med ett ISO-omfång på 100–16000 (utökbart uppåt till 25600 ISO). Nytt är även autofokussystemet som kan fokusera ned till månljus, alltså -3 EV, med hjälp av en RGB- och IR-sensor för fokuseringen.

Totalt har 80D 45 korssensorer för autofokus, med 27 f/8-kompatibla AF-punkter (9 f/8 korssensorer), en extra känslig f/2,8-punkt och en f/5,6 dubbel korssensor i bildens mitt. På så vis ökas möjligheten till bra autofokus tillsammans med långa objektiv och teleconverter.

Bilder tas med upp till 7 bilder per sekund i seriebildstagningsläget.

Tryckkänslig skärm

80D har även fått funktionen för flimmerreducering som vi redan sett hos Canon EOS 7D Mark II och Canon EOS 1D X Mark II. Skärmen på 3 tum är tryckkänslig och vinklingsbar i två led, vilket innebär att du enkelt kan ställa fokus på det du filmar genom att trycka på en del på skärmen. Upp till tio olika inställningar för hastighet för omfokusering finns, både när det gäller omfokusering och spårningsfokusering.

Film spelas in i full-HD i 60 bilder per sekund i MP4-format (IPB), samt MOV-format (All-I) i 30 bilder per sekund. Canon EOS 80D har utrustats med både hörlursuttag och mikrofoningång.

Det går också att använda kamerans inbyggda wifi och NFC för att ställa fokus och ta bilder.

 

Ny nanoteknik och powerzoom

Canon släpper samtidigt med EOS 80D en ny version av objektivet EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM. Den nya tekniken kallas för "nano USM" där Canon ytterligare förbättrat snabbheten i objektivens fokuseringsförmåga. Resultatet ska enligt Canon själva vara jämnare, tystare och snabbare autofokusering. 

Kompatibelt med det nya objektivet är den nya Power Zoom-adaptern PZ-E1, som låter dig få ökad kontroll över zoomen vid filmning. Adaptern kopplas på under objektivet.

 

Canon EOS 80D  börjar säljas i april och har ett rekommenderat pris inklusive moms på 12530 kronor (exklusive moms 10024 kronor).

Obektivet EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM har ett rekommenderat pris inklusive moms på 5630 kronor (exklusive moms 4504 kronor).

Power Zoom Adapter PZ-E1 har ett rekommenderat pris inklusive moms på 1460 kronor (exklusive moms 1168 kronor).

 

Taggar