https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-eos-m6-fotograferar-i-9-bilder-per-sekund
545394
Prylar
Prylnyhet

Canon EOS M6 – fotograferar i 9 bilder per sekund

Totalbetyg

Canon släpper en ny M-kamera, denna gång utan sökare. APS-C-sensorn är på 24,2 megapixlar och kameran har inbyggd bildstabilisering i fem axlar.

Liksom hos Canon EOS M5 och nysläppta Canon EOS 77D samt 800D har EOS M6 fått del av den senaste bildprocessorn Digic 7 samt samma upplösning på 24,2 megapixlar.

Kameradesignen känner vi delvis igen från EOS M5, med liknande reglage och knappar. Däremot har Canon skippat den inbyggda elektroniska sökaren vi hittar i M5, även om det går att köpa till en sådan genom tillbehöret EVF-DC2, en digital sökare på 2,36 miljoner bildpunkter med en bilduppdatering på 120 bilder per sekund.

EOS M6 tar bilder i serie med upp till 9 bilder per sekund med låst autofokus på första bilden, eller 7 bilder per sekund med följande autofokus. Kameran har även inbyggd bildstabilisering i fem axlar som dämpar skakningar vid filmning. Används ett objektiv med den dynamiska IS-tekniken förbättras även bildstabiliseringen ytterligare. Film spelas in i full-HD 1080p/60.

 

 

Canon EOS M6 i svart med den elektroniska sökaren EVF-DC2.

 

Kameran har även fått inbyggd wifi och NFC för överföring av bilder och fjärrstyrning, samt möjligheten att ständigt vara uppkopplad med den nya bluetooth-standarden BLE, som gör att du kan nå bilderna på kameran utan att behöva återkoppla enheterna med varandra.

 

Canon EOS M6 säljs i färgerna helsvart eller svart/silver och har ett rekommenderat pris på 8 530 kronor för kamerahuset med säljstart under april 2017. Den elektroniska sökaren EVF-DC2 har ett rekpris på 2729 kronor.