Prylnyhet

Canon PowerShot S110 med wifi

Med Canons nya kompaktkamera, PowerShot S110, kan du med wifi-funktionen dela med dig av dina fotografier direkt från kameran. Du kan även koppla den till en smartphone för att lägga in platsinformation i bilderna.

S110 är en kamera i fickformat med en ny 12,1 megapixel CMOS-sensor och en så kallad Digic 5-processor. Kameran har utrustat för att klara dåliga ljusförhållanden, då den har ett ISO-tal på upp till 12 800 och en maximal bländare på f/2,0. Objektivet har en vidvinkel på 24 mm och fem gånger optisk zoom.

Med PowerShot S110 är du alltid uppkopplad med hjälp av wifi. På så sätt kan du dela med dig av bilder direkt till olika enheter som smartphones, surfplattor och datorer. Med Canons gratisapp CameraWindow får du även möjlighet att lägga in platsinformation i bilderna. Du börjar med att ställa klockan i din kamera så att den har samma tid som i din smartphone. Sedan tar du med dig telefonen när du fotar och på så sätt loggas platserna du befinner dig på med hjälp av telefonens GPS. Väl hemma igen synkar du kameran mot telefonen och bilderna märks med plats och tid.

Kameran tillåter dig att ställa in bländare och slutartid manuellt, eller så använder du dig av automatiken. S110 har även utrustats med bildstabilisering i fyra steg och kan lagra RAW-filer. På kamerans baksida sitter en 3 tums pekskärm där det även ska vara möjligt att ställa in fokus.

Filmfunktionen levererar filmer i full-HD (1080p) med 24 bilder per sekund.

Kameran kommer ut i handeln i oktober. Rekommenderat pris är 440 euro.