https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-slapper-detaljer-om-ny-cinemakamera-24-september
547440
Prylar
falskt
Prylnyhet

Canon släpper detaljer om ny cinemakamera 24 september

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/canon_cinema_camera.jpg?itok=CqDaXnvW', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/canon_cinema_camera.jpg?itok=CqDaXnvW', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/canon_cinema_camera.jpg', w: 2000, h: 1506, title: ' ' },]

Totalbetyg

Under ett online-event kommer Canon att avslöja detaljer om sin nya cinemakamera, riktade mot professionella videografer.

För att hålla en hög nivå i vår journalistik väljer vi på Kamera & Bild att aldrig skriva om rykten kring kommande kameror, utan enbart fakta. Detta för att inte bidra till spridning av felaktig information.

Canon avslöjar i dag att de kommer hålla en presskonferens den 24 september för att berätta mer om sin kommande cinemakamera.

I övrigt avslöjar Canon ingen mer information om den nya kameran, mer än den mörka bild, som här syns artikelns topp, som följde med pressmeddelandet. Formerna på kameran liknar mer den nu åtta år gamla DSLR-kameran Canon EOS 1D C – videoversionen av EOS 1D X – än det utseende vi sett hos de senaste kamerorna i Canons cinemaserie, exempelvis Canon EOS C500 Mark II.

På bilden syns även något som ser ut att vara knappar, reglage eller annan funktionalitet för ND-filter direkt på kamerahusets sida, precis som de knappar som finns hos C500 Mark II.

 

Mer information om Canons nya cinemkamera avslöjas 24 september klockan 14.00, då man även kommer kunna se flera professionella bildjournalister live, där de berättar om både intryck av den nya kameran men även om arbetet som professionell videograf.

167315513313063_3580125932031987