https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-uppdaterar-telezoom-f-r-filmning
526056
Prylar
Prylnyhet

Canon uppdaterar telezoom för filmning

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/canon.jpg?itok=aezq86Mv', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/canon.jpg?itok=aezq86Mv', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/canon.jpg', w: 677, h: 376, title: ' ' },]

Totalbetyg

I samma veva som lanseringen av de nya kompakterna passar Canon på att visa upp ett nytt objektiv. Det är en telezoom som fått den nya STM-motorn vilket gör den bättre för filmning.

EF-S 55-250mm

f/4-5,6 IS II har alltså utvecklats till EF-S 55-250 f/4-5,6 IS STM. Den skillnad som syns direkt i namnet är alltså den mer filmvänliga fokusmotorn STM som ger mjukare och tystare autofokus, egenskaper som uppskattas när man filmar. Men Canon har även passat på att göra några andra förändringar, bland annat innerfokusering och förbättrad närgräns.

 

Objektivet kommer, liksom kamerorna, att dyka upp i butiker i spetember och priset hamnar på 3300 kronor. Det är väl inte heller omöjligt att objektivet dyker upp som kitobjektiv i framtiden. 

Ämnen