Prylnyhet

Canon släpper två nya teleobjektiv innan jul

Innan året är slut kommer Canon att släppa två nya telobjektiv, Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM och RF 85mm f/1.2L USM DS, båda med designer som skiljer sig från existerande motsvarigheter.

Innan året är slut ska Canon ha fyllt på sitt objektivutbud med ytterligare två objektiv i sitt spegellösa system. Det är dels en efterlängtad telezoom men också ett lite mer speciellt objektiv.

Telezoomen är designad för att vara kompakt. Vid den vidaste brännvidden är det strax under 15 centimeter långt för att vid fullt tele sträcka ut sig till 20 centimeter. Det här skiljer sig från telezoomen till deras spegelsystem, där objektivet inte växer vid inzoomning. En av linserna i fokusmekanismen i objektivet är flytande för att minimera så kallat focus breathing, alltså att brännvidden ändras vid fokusering.

Objektivets bildstabilisering ska klara av ungefär fem steg.

Det andra objektivet Canon lanserar officiellt idag ärRF 85mm f/1.2L DS. Där "DS" står för Defocus Smoothing, det innebär att ljuspunkter i oskärpan får mjukare kanter än vad de får med det redan existerande 85mm f/1,2 RF som redan finns på marknaden. Det här uppnås via en speciell ytbeläggning på två av linserna i den optiska konstruktionen. De två 85:orna kommer att finnas parallellt i objektivutbudet.

Prisetför telezoomen, som kommer i december, hamnar på 32990 kronoroch för 85:an, som dyker upp i slutet av november, får du betala 39990 kronor.