https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canons-vd-kameramarknaden-minskar-med-50-inom-tva-ar
546437
Prylar
Prylnyhet

Canons VD: "Kameramarknaden halveras inom två år"

Nya Canon EOS R.

Totalbetyg

I en intervju berättar Canons vd Fujio Mitarai hur de förbereder sig på en kraftig nedgång i försäljningen av systemkameror de kommande åren.

I en intervju med japanska Nikkei berättar Canons VD Fujio Mitarai om företagets utsikter framöver. Något som beror på den beräknade minskningen av marknaden de räknar med.

Sedan systemkamerans höjdpunkt i försäljning runt 2010 har man tappat ungefär tio procent varje år. Det totala antalet sålda enheter idag är ungefär 10 miljoner internationellt sett och Mitarai berättade för Nikkei att de, i värsta fall, räknar med att marknaden kommer att dyka med ungefär 50 procent de kommande två åren. 

Den här utvecklingen har varit en av anledningarna till att Canon (och sannolikt även Nikon) dragit på att lansera sina spegellösa systemkameror i proffssegemntet. Dessa kameror bidrar inte till en ökad försäljning utan äter snarare av befintliga modellers försäljning. 

För att förbereda sig för den här förändringen på konsumentmarknaden säger Mitarai att Canon kommer att sikta in sig mer på industrimarknaden och rikta om delar av sina utvecklingsresurser dit. Om det kommer att påverka utvecklingen för konsumentprodukter återstår att se. 

167315513313063_2276649569046303