https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/cintiq-24hd-touch-ny-peksk-rm-fr-n-wacom
509121
Prylar
Prylnyhet

Cintiq 24HD touch – ny pekskärm från Wacom

Wacom Cintiq 24HD Touch

Totalbetyg

Wacom har släppt två nya modeller av interaktiva pennskärmar, Cintiq 24HD Touch och Cintiq 22HD. Skärmarna låter dig som fotograf, illustratör eller formgivare att få ett ännu snabbare och lättare arbetsflöde.

Wacom Cintiq 24HD Touch

Wacom Cintiq 22HD

Liksom de nya Intuos-plattor som kom tidigare i år släpper nu Wacom även två interaktiva pennskärmar, en med möjlighet till multitouch-funktion. I och med detta kan fotografer och kreatörer av digitalt material använda båda händerna för att göra ändringar, justeringar eller manövrera sig genom olika inställningar.

Multi-touchen hos Cintiq 24HD Touch låter dig använda så kallad "spinning" och "pinching" med fingrarna för att manipulera objekt, i stället för att låta vanliga knappar göra detta. Också bakom skärmen finns en touch-funktion som gör att man kan justera exempelvis penselstorlek eller styrka, direkt med exempelvis vänsterhanden. För den som arbetar med fotografering har man anpassat skärmen efter färgrymden Adobe RGB, som skärmarna också visar 97 procent av. Totalt kan 1,07 miljarder färger visas på skärmen.

Den två tum mindre Cintiq 22HD saknar touchfunktionen.

Cintiq 24HD touch får ett rekpris på 32 900 kronor inklusive moms och förväntas finnas tillgänglig i augusti.

Rekommenderat pris för Cintiq 22HD är 16 920 kronor inklusive moms, och kommer att finnas tillgänglig från den 10 juli.