https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/cosina-slapper-tva-35mm-f2-for-sony-och-leica
547882
Prylar
falskt
Prylnyhet

Cosina släpper två 35mm f/2 för Sony och Leica

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/voigtlander_35mm_f2_2.jpg?itok=ervxIjeD', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/voigtlander_35mm_f2_2.jpg?itok=ervxIjeD', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/voigtlander_35mm_f2_2.jpg', w: 1957, h: 1237, title: ' ' },]

Totalbetyg

De två objektiven, som lanseras under varumärket Voigtländer, har olika konstruktioner vilket gör att de skiljer sig åt trots att de har samma brännvidd och bländare.

I vanliga fall brukar vi nämna modellnämnen på produkter i rubriken, men de två nya objektiven från Cosina gör det svårt att få plats, eller vad sägs om modellnamnen: Voigtländer Ultron Vintage Line 35mm f/2 Aspherical Type II VM och Voigtländer Apo-Lanthar 35mm f/2 Aspherical VM. 

k

Det förstnämnda är en uppdatering av ett existerande objektiv vilket i sin tur var inspirerat av äldre Voigtländerobjektiv. Bländaren går från f/2 till f/16 och har tio blad. Nägränsen är 58 centimeter och filtergängan är 39 millimeter. Objektivet är konstruerat helt i metall men väger trots det bara 210 gram vilket gör det till ett litet och smidigt objektiv. 

Voigtländer Ultron Vintage Line 35mm f/2 Aspherical Type II VM kommer bara till Leica M. 

Det andra objektivet, Voigtländer Apo-Lanthar 35mm f/2 Aspherical VM, lägger på runt 100 gram jämfört med det andra och hamnar på 304g, även detta är gjort helt i metall. Det skiljer sig från det andra objektivet genom att det har en apokromatisk design vilket ska minska risken för optiska felaktigheter för att maximera bildkvaliteten. Den optiska konstruktionen består av elva linselement varav fem är extra lågspridande, två är dubbelsidigt asfäriska och ett är flytande. Bländaromfånget är detsamma som för det andra objektivet men bländaren har två ytterligare bländarblad (det vill säga tolv stycken). Närgränsen är 50 centimeter och det här objektivet finns i fattningar för både Leica M och Sony E. 

Objektiven kommer att börja säljas under nästa månad. Vi har inte sett några europeiska eller svenska priser ännu. 

 

gr:rror validating access token: Sessi