https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/cosina-slapper-voigtlander-28mm-f28-sl-ii-s-for-nikon-f
548322
Prylar
falskt
Prylnyhet

Cosina släpper Voigtländer 28mm f/2,8 SL II S för Nikon F

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/cosina-nikon.jpg?itok=7NiwLP5x', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/cosina-nikon.jpg?itok=7NiwLP5x', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/cosina-nikon.jpg', w: 1333, h: 840, title: ' ' },]

Totalbetyg

Den nya manuella vidvinkeln i fullformat gjord i metall ser ut som de klassiska Nikkor-objektiven från 60- och 70-talet.

Objektivtillverkaren Cosina har gjort en del objektiv för flera olika märken, bland annat för micro four thirds, Sony E och Leica M. Nu utökar de sina manuella Nikon-objektiv med nya fullformatsobjektivet Voigtländer Color-Skopar 28mm f/2,8 SL II S Asph.

Objektivet följer den klassiska manuella Nikkor-designen vi känner igen från Nikons manuella objektiv från 60- och 70-talet, med den karaktäristiska bländarklacken vid bajonetten, så kallad "Ai-koppling", samt den äldre mekaniska bländarhaken. Objektivet är gjort i stål och den manuella fokusringen har smörjts med ett speciellt fett för att ge rätt känsla i fokuseringen.

Enligt Cosina ska denna vidvinkel, som är uppbyggd av 7 linselement i 6 grupper samt ett dubbelsidigt asfäriskt linselement, vara skarp från kant till kant, ha en närgräns på 0,15 m.

För att ytterligare öka på den nostalgiska känslan har Cosina även gjort objektivet i två versioner, en med silverfärgad yttre filtergänga ("Sakishiro", vit på japanska) samt en i svart ("Sakijiro", svart på japanska).

Foto: Cosina
Bild tagen med objektivet.

 

Foto: Cosina
Bild tagen med objektivet.

Objektivet är kompatibelt med alla Nikon F-kamerahus, och kan alltså föra över bländarinformationen mekaniskt samt elektroniskt för nyare kamerahus.

 

Cosina Voigtländer Color-Skopar 28mm f/2,8 SL II S Asph finns tillgängligt från oktober, först och främst i Japan. Priset är satt till 65 000 Yen, motsvarande runt 5 400 kronor.

gr:rror validating access token: Sessi