https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/direkt-fr-n-kamera-till-webb-med-canon-eos
241968
Prylar
Prylnyhet

Direkt från kamera till webb med Canon Eos

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/578047.jpg?itok=bxCYamB9', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/578047.jpg?itok=bxCYamB9', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/578047.jpg', w: 470, h: 258, title: ' ' },]

Totalbetyg

Canon har tillsammans med företaget Livebloggen tagit fram ett system där fotografer direkt kan skicka bilder från sin kameran till en webbsida. Aftonbladet använder redan denna tjänst.

– När Aftonbladets fotografer är ute på fältet kan de med ett enkelt knapptryck direktpublicera bilder på aftonbladet.se, vilket bland annat ger oss försprång mot våra konkurrenter. Systemet är enkelt och stabilt och har gjort det lätt för våra fotografer och webbredaktörer att komma igång med

direktpublicering. Vi är säkra på att direktpublicering kommer att bli en viktig del av bildjournalistiken i framtiden, säger Pether Engström på Aftonbladet i ett utskick från Canon.

Systemet fungerar med Eos 1D Mark II, 5D Mark II och Eos 50D och kräver att man har en wlan-sändare till kameran och en batteridriven 3G-router.