https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/dr-mmen-ett-nytt-prisv-rt-portr-ttobjektiv
544284
Prylar
Prylnyhet

"Drömmen" – ett nytt prisvärt porträttobjektiv

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/the%20dream.jpeg?itok=OLg9cadE', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/the%20dream.jpeg?itok=OLg9cadE', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/the%20dream.jpeg', w: 693, h: 520, title: ' ' },]

Totalbetyg

Ja, så kallar Zhong Yi Optics sitt nya Mitakon Speedmaster 85mm f/1,2. Objektivet lanseras med ett konkurrenskraftigt pris och finns till flera fattningar.

Konstruktionen består av nio linselement monterade i sex grupper. Och enligt tillverkaren själva så ska den kunna smälla till exempel Canons 85mm f/1,2 på fingrarna när det kommer till skärpa och bildåtergivning. 

Tanken är att objektivet ska kunna användas av både stillbildsfotografer och videofotografer. Av den aneldningen har man inga klicklägen i bländaren utan den löper mjukt som på ett videoobjektiv. Någon autofokus finns inte heller utan man får klara sig med manuell sådan. 

Objektivet tecknar ut i fullformat och kommer till en början att finnas till Canon, Sony FE och Nikon. Sony A och entax K ska enligt uppgift komma senare i år. Frontlinsen är 77 millimeter och vikten hamnar på drygt 900 gram. 

Priset hamnar på 799 dollar och det börjar skickas i maj i år. 

Mer information finns här.