Prylnyhet

Enklare och billigare från PocketWizard

När PocketWizard kom med sin radiosändare Plus III hade man sänkt priset jämfört med den äldre modellen. Nu kommer de med en instegsmodell för de som vill börja köra med trådlös blixt-och kamerautlösning utan att bli av med alla sina pengar.

För den som vill arbeta med fjärrutlösta blixtar har det varit en förhållandevis dyr historia att skaffa sig en bra och pålitlig utrustning. Men nu har PocketWizard kommit med en instegsmodell som är en enklare version av deras Plus III som kom för ett tag sedan.

Där Plus III'an har många finesser för den lite mer avancerade fotografer har PlusX egentligen inga finesser alls. Den är helt enkelt bara en sändare som man slår på väljer kanal och sedan kör man. PlusX har 10 olika kanaler och är, liksom alla andra av deras produkter, bakåtkompatibla med tidigare modeller. Den kan trigga på avstånd upp till 500 meter och slutartiderna den klarar av att synka med är 1/250s på ridåslutare och 1/500s på centralslutare. Den ska också, enligt tillverkaren, klara av att synka med upp till 14,5 bilder i sekunden

Tyvärr har vi inte något svenskt pris ännu men i USA verkar prislappen hamna på 99 dollar. Det amerikanska releasedatumet är i slutet av mars.

PocketWIzard har även gjort en limited edition för att stödja fotografen Bob Careys Tutu Projekt för att samla in pengar till bröstcancerforskning. Det är en helt vanlig Plus III fast helt rosa. Läs mer om Careys Tutu project på vår blogg.