https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/flygfoto-p-det-enkla-s-ttet
382383
Prylar
Prylnyhet

Flygfoto på det enkla sättet

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/555527.jpg?itok=TA4qXWd-', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/555527.jpg?itok=TA4qXWd-', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/555527.jpg', w: 500, h: 336, title: ' ' },]

Totalbetyg

Sensefly är ett företag som inriktar sig på mobila kameraenheter för att på ett enkelt sätt kunna övervaka, kontrollera och avbilda olika saker. En av deras produkter skulle kunna vara intressant för de som vill ha möjligheten till lite annorlunda vinklar.

Sensefly Swinglet CAM är ett litet flygplan med en inbyggd kamera. Flygplanet kan styras antingen manuellt medan planet är i luften eller så kan man programmera in kordinaterna för en flygtur, så lyfter, flyger, fotar och landar planet medan du dricker en kopp kaffe.

Kameran i planet har en upplösning på 12 megapixel, planets vingbredd är 80 centimeter och det kan flyga i upp till 50 km/h. batterier räcker i en halvtimme sen måste man ladda upp det igen. Planet väger in på låga 500g.

Tycker du att det verkar bökigt att hålla på med radiostyrda flygplan eller helikoptrar där man ska montera fast sin dyra, fina systemkamera så kanske det här är lösningen för dig.

Tyvärr har vi inte fått fram några prisuppgifter, men som vi förstått så kan man än så länge bara beställa Swingfly CAM direkt från Sensefly.

Här kan du se en film om Sensefly Swinglet CAM