https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/fotografer-snuvade-pa-bade-pengar-och-objektiv
546279
Prylnyhet

Fotografer snuvade på både pengar och objektiv

Totalbetyg

Företaget bakom objektivtillverkaren Meyer Optik Görlitz har hamnat i obestånd vilket lämnar de som stöttat företagets kampanjer på olika finansieringssidor utan både pengar och objektiv.

Net SE, företaget bakom Meyer Optik Görlitz, och andra varumärken, har hamnat i obestånd och ansökt om konkurs. Meyer Optik Görlitz har finansierat flera av sina lanseringar med hjälp av Kickstarterkampanjer, de som stöttat lanseringarna med pengar men inte fått sina objektiv levererade kommer nu vare sig få tillbaka några pengar eller få några objektiv.

Gillar man de manuella, ljusstarka objektiven som Meyer Optik Görlitz tillverkade finns det fortfarande en del kvar att köpa från vissa handlare, men det kommer inte att bli några nya. 

Bakgrunden till de ekonomiska problemet kom när Net SE började använda sig av Kickstarterkampanjer för att finansiera annat än enkom de objektiv som åsyftades i kampanjen. Enligt tidigare anställda började man lansera nya kampanjer för att finansiera de som avslutats. När Kickstarter till slut sa ifrån, vände sig företaget istället till Indiegogo, en annan, liknande sida för projektfinansiering. 

Att stötta Kickstarterkampanjer innebär alltid en finansiell risk då det inte finns några garantier för att vare sig varor eller pengar kommer att skickas ut/återbetalas om kampanjens mål inte uppnås.

Net SE låg även bakom varumärkena Emil Busch, C.P. Goerz, Ihagee, Oprema Jena, och A. Schacht som nu går samma öde till mötes som Meyer Optik Görlitz. 

 

 

 

gr:rror validating access token: The s