https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/fujifilm-lovar-flera-uppgraderingar-till-x-serien
545715
Prylar
Prylnyhet

Fujifilm lovar flera uppgraderingar till X-serien

Totalbetyg

Via ny mjukvara kommer Fujifilm att uppdatera flera av kamerorna i X-serien med nya funktioner och förbättringar av redan existerande sådana. Bland annat kommer X-Pro 2 att få 4K.

Fujifilm är duktiga på att uppdatera sina modeller med nya mjukvara, även efter att de blivit ersattaav nya modeller. De kommande uppdateringarna är dock riktade till de senaste modellerna i X-serien: X-Pro 2, X-T2, X-T20 och X100F. 

Den största uppdateringen får X-Pro2 som får bland annat 4K och möjlighet att fotografera tethered, det vill säga med kamera kopplad till en dator för att kunna granska bilderna direkt på datorn skärm. Den får även en förbättrad algorithm i autofokusen vilket ska göra den effektivare på att följa mindre motiv och motiv som rör sig snabbt. Även funktionaliteten vid trådlöst styrda tredjepartsblixtar ska förbättras, hss och TTL blir också tillgängligt för dessa blixtar.  

Hos X-T2 kan man se liknande uppdateringar, autofokusen får samma förbättringar som X-Pro2 och även funktionaliteten för de trådlösa tredjepartsblixtarna förbättras på samma sätt som hos X-Pro2. 

X100F får även den samma förbättring vad gäller tredjepartsblixtar som styrs trådlöst. 

Alla dessa tre kameror ges också möjliget att dela bilder och inställningar mellan kameror via mjukvaran Fujifilm X Acquire. 

Efter uppdateringen kommer pekskärmen i X-T20 att kunna användas även när man tittar genom sökaren. 

Uppdateringarna ska dyka upp i November eller December. 

167315513313063_1641958399182093