https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/fujifilm-tar-upp-produktionen-av-neopan-acros-100
546670
Prylar
Prylnyhet

Fujifilm lanserar ny version av populära Neopan Acros 100

Totalbetyg

Efter att ha fått tillräckligt många önskemål om att ta fram en ny svartvit film har Fujifilm bestämt sig för att lansera en ny version av sin populära svartvita film Neopan Across 100.

Det är främst en yngre generation fotografer och filmentusiaster som visat sin önskan om att kunna fotografera med Fujifilms svartvita filmer. Filmer som slutade produceras för ett par år sedan eftersom efterfrågan var för låg och råmaterialen började bli dyrare och svårare att få tag i.

Men bland den yngre generationen fotointresserade finns också ett stort intresse för analog fotografering. Det här intresset har fått Fujifilm att ta fram en ny version av sin populära Acros 100, som kommer att kallas Acros 100 II. Den ska ha ännu finare korn och högre upplösning och skärpa än den föregående. Fujifilm själva säger att det kommer att bli den mest högupplösta filmen på marknaden. 

Till hösten kommer filmen i både 35mm och 120. Först i Japan, men senare även på andra marknader efter önskemål. 

Reviderade priser

Sedan februari i år har Fujifilm även reviderat priserna på fotografisk film och fotografiskt papper över hela världen. Enligt det internationella pressmeddelandet som gick ut då har Fujifilm över de senaste åren har mött en ökad kostnad av råmaterial och logistik, några konstnader som de försökt lösa genom strukturella förändringar.

167315513313063_2490618557649402