https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/fujufilm-lanserar-normalzoom-f-r-proffs
544057
Prylar
Prylnyhet

Fujifilm lanserar normalzoom för proffs

● BILDSPEL

Totalbetyg

Fujifilm kompletterar sitt redan tilltagna system av objektiv och kameror med en ljusstark, vädertätad standardzoom för de med höga krav på sin utrustning.

Det senaste tillskottet till Fujifilms X-serie av objektiv är alltså Fujinon XF 16-55mm f/2,8 R LM WR. Som synes har det en fast bländare på 2,8 genom hela brännviddsomfånget. Något som inte funnits bland Fujifilms standardobjektiv sedan tidigare. Objektivet har också fått en rejäl vädertätning som gör att det ska passa ihop med den vädertätade X-T1 och göra det paketet till en stabil enhet när det är dags för äventyr. 

Fokuseringen är invändig och Fujifilm har gjort fokuslinserna så lätta som möjligt för att fokuseringen ska bli så snabb som möjligt. Enligt Fujifilm själva ska objektivet kunna fokuseras på bara 0,06 sekunder med en kamera som har fasdetekerande autofokus. 

Brännvidden motsvarar 24 till 84 millimeter i småbildsformatet. Objektivet är konstruerat av 17 linser i 12 grupper, vikten liger på 665gram och filterdiametern är 77millimeter. 

Fujinon XF 16-55mm f/2,8 R LM WR kommer att kosta 10 999 kronor.